Tilbehør

Du er her

Her er en anderledes salat, der passer fint til alle slags stegt eller grillet kød.

Anderledes dip til sommerens grillretter.

Vinterens mad, der er noget tungere end om sommeren, kræver noget af salaten, og her synes jeg, rødkålen er fantastisk, f.eks som her med clemmentiner.

Whiskysovs er ikke en vis Hr. Jensens opfindelse, selvom whiskysovsens høje popularitet og udbredelse i dagens Danmark i høj grad skyldes omtalte madkæde. Hvordan de forskellige madkæder laver deres whiskysovs må stå hen i det uvisse, men her mit bud på, hvordan den kan laves til en steak.

Sauce Bearnaise hedder den, fordi den stammer fra kommunen af samme navn i Frankrig. Den er meget nem at lave, bare man er klar over, at æg bliver hårdkogt ved ca. 60 grader. Og det må de ikke her, for så fnugger saucen eller den skiller.

Paprikasovs er blevet vældig populær de senere år. Det er en sovs, der let at lave, og den passer rigtig godt til kylling eller andet fjerkræ. Efter min mening skal paprikasovs gerne være lidt stærk, så jeg sparer sjældent på paprikaen.

Salsa betyder sovs på spansk. Det er et klassisk tilbehør til det mexicanske køkken, hvor salsa både kan bruges som en slags dip og som en reel sovs. Man kan naturligvis købe færdiglavet salsa i små dåser til helt uhyrlige priser, når man tænker på, hvad der er i!

En frisk opskrift, der passer perfekt til grillmad om sommeren. Den kan også bruges som fyld i bagte kartofler. Den er ret nem at lave, faktisk kan det gøre på under 5 minutter

Det kræver lidt påpasselighed at lave hollandaisesauce, da for megen varme let får saucen til at skille. Jeg synes personligt, at hollandaisesauce passer fortrinligt til fisk f.eks. kogt torsk

Denne sovs er nem og god til al slags grillet mad. Den er meget nem at tilberede eftersom ingredienserne skal koges sammen på én gang.

Sider

Subscribe to Tilbehør