Æggekage med bacon, purløg og tomater

Du er her

Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Undefined

Æggekage er en af mine favoritretter om sommeren, hvor den står godt til et glas koldt øl. Det er en dekorativ ret, som der findes et hav af varienter af. Denne opskrift på æggekage, er med purløg, bacon og tomat, men man kan bruge mange andre tilbehør.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
40
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
8 æg
2 dl mælk
4 teskefuld majsstivelse
3 store tomater
300 gram bacon i skiver (2 pakker)
En dusk purløg
Salt og peber
Stærk sennep
8 skiver grovkernet rugbrød
Tilberedning: 

Steg bacon på en helt varm pande uden fedtstof. Imens slåes æggene ud i en passende skål. Bland majsstivelsen og mælk i samt salt og peber og rør godt rundt. Baconen bør være sprød nu og kan lægges til side f.eks. på et stykke køkkenrulle. Fedtstoffet fra baconstegningen genbruges til at stege æggekagen ved lavt blus. Imens skæres tomaterne i skiver. Når æggekagen er stiv, er den klar til servering, som gerne må ske i panden. Fordel tomatskiverne ligeligt ud over æggekagen ligeså bacon, og drys tilsidst med klippet purløg. Til æggekagen serveres rugbrød samt stærk sennep.

Kommentarer

ja, folk bruger jo ordet bacon i flæng, men rigtig røget flæsk er hvis mere traditionelt at bruge i æggekage. Dog er denne æggekage jo lækker med bacon også :-)

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.