Grøntsager

Du er her

Denne opskrift er kaloriebombe uden lige, men det indimellem ligegyldigt, når det smager godt. Ovnbagte tomater passer fortrinligt som tilbehør til en god engelsk bøf.

Ovnbagte grøntsager passer til mange retter, især er det godt til grillet eller stegt mad. Hemligheden bag velsmagende ovnbagte grøntsager er den tid, du lader dem bage i ovnen - det kan ikke gå galt.

Det er temmelig simpelt at lave majskolber på grill om sommeren, og det smager fortrinligt med smør på.

Kartoffelmos er ikke særligt svært at lave, og det smager dejligt til f.eks. millionbøf, bøf stroganoff eller en sammenkogt ret med paprikasovs. Her en en traditionel opskrift på kartoffelmos, som bliver ret ren i smagen og dejlig blød og rund.

Denne kartoffelgratin har vi ofte fået uden noget andet til. Det er en hverdagsret, som smager rigtig godt. Det kan minde en smule om svensk pølseret bagt i en ovn, men kartoffelgratin er meget mild i smagen.

Da jeg var barn, elskede jeg at få brændende kærlighed. Det er en opskrift, som alle kan finde ud af, og selve maden koster ganske lidt at lave. Desværre er retten lidet fedtfattig, så det er en god idé ikke at lave brændende kærlighed for tit, hvis man er bekymret for sin vægt.

Her er en sjov ret, hvis kvalitet helt afhænger af, hvor lækre rester man har tilovers. Personligt elsker jeg braskartofler med rester fra oksefilet, men mindre kan naturligvis også gøre det. Bearnaisesovsen skal laves hurtigt, hvorfor jeg bare nupper et brev af Knors formidable brevsovs.

Baked beans er en klassisk amerikansk ret, som især har vundet udbredelse gennem westernfilm, hvor der laves baked beans rundt om lejrbålet. Baked beans smager dejligt til morgenmad eller brunch, men kan også bruges i andre sammenhænge.

Denne lette sommerlige forret tager sig godt ud på middagsbordet og smager vidunderligt. Server med et godt brød til.

Denne agurkesalat gør sig godt til mange former for kødretter, og så er den nem og hurtig at lave.

Sider

Subscribe to Grøntsager