Brændende kærlighed

Du er her

Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Undefined

Da jeg var barn, elskede jeg at få brændende kærlighed. Det er en opskrift, som alle kan finde ud af, og selve maden koster ganske lidt at lave. Desværre er retten lidet fedtfattig, så det er en god idé ikke at lave brændende kærlighed for tit, hvis man er bekymret for sin vægt.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
35
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 kg kartofler, skrællede
3 dl mælk
5-6 store løg
500 gram spæk eller bacon i tern
Salt og hvid peber
250 gram smør
Tilberedning: 

Sæt kartoflerne over og lad dem koge i ca. 20 minutter - undlad salt i vandet og undgå udkogning af kartoflerne. Løgene skæres i skiver, og steges på en pande sammen med spæk eller bacon. Lad panden holde løg og spæk varmt. Vandet hældes fra kartofler på nær en sjat, der kan dække bunden.

Kartoflerne moses godt, og der tilsættes 50 gram smør, salt og hvid peber. Med en håndmixer køres mosen godt rundt samtidig med at mælken tilsættes forsigtigt lidt ad gangen indtil den ønskede konsistens er opnået. Løg og bacon lægges i en skål, og resten af smøret smeltes ved svag varme på panden, så man har en smørsovs, der serveres i en skål. Så nemt er det.

Hvis retten skal stå lidt mindre rå, kan man med fordel stege lidt pølser med - især de mindste synes godt herom.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.