Flæskesteg

Du er her

Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Undefined

Flæskesteg er en klassisk juleopskrift i Danmark. Så længe jeg kan huske tilbage så har der altid været and, medister og så flæskesteg på julebordet både juleaften men sandelig også til julefrokost. En julefrokost uden flæskesteg er nærmest utænkelig!

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
1.5
Timer
Antal personer: 
6-8
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
2kg nakkekam
1 stort løg
1 hvidløg
1 gulerod
1 madæble
4 laubærblade
1L vand
Salt og peber
Tilberedning: 

Tænd ovnen på ca. 200grader. Pak nakkekammen ud og læg den i et stort fad, der kan gå i ovnen. Gnid flæskestegen med salt og peber - rigeligt med salt på sværen. Stik derefter laurbærbladene ned mellem sværene, så de er fordelt hen over flæskestegen. Løg, hvidløg, gulerod og æble skæres i grove stykker og spredes i fadet ved siden af stegen.

Hæld derefter vandet ved og stil stegen i ovnen. Ca. hver 1/2 time kan væden fra stegen der blander sig med vandet overhældes sværen, men de sidste 30 min. bør det ikke ske, så sværen kan blive sprød. Bliver sværen på flæskestegen ikke sprød, når den er færdigstegt, så prøv at åbne ovnen i ca. 10 min. mens den steger videre.

Lidt ekstra salt på sværen kan også hjælpe. Sidst men ikke mindst kan du sætte ovnen på grill i få min. for at få sværen helt sprød - hold dog øje med at den ikke bliver branket. Til flæskestegen severes gerne hvide og brune kartofler, syltede agurker, syltede asier og evt. lidt ribsgele.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.