Frikadeller

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Det er skønt med frikadeller især i den kolde tid. Jeg laver dem gerne godt krydrede, så de får en rund og fyldig smag. Her er så en af de mere traditionelle frikadelle-opskrifter med brun sovs og kartofler.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
50
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
Salt og peber
500 gram hakket svinekød
500 gram hakket kalvekød
2 æg
1 dl mælk til frikadellefars
50 gram mel eller rasp
2 hakkede mellemstore løg
1 teskefuld revet muskatnød
2 spiseskefulde rosmarin
1 kilo kartofler
2 dl mel til opbagt sovs
1/2-3/4 liter mælk til opbagt sovs
Sovsekulør (brun)
Salt og peber
Tilberedning: 

Sæt vand over til kartofler med en skefuld salt i. Bland kød, løg, æg, mælk, rasp, muskatnød og stødt rosmarin. Tilsæt salt og peber. Rør det hele gødt rundt. Varm en stor pande godt op med smør på, og læg frikadellefarsen på, ved at bruge en stor spiseske og håndfladen til at forme med. Lav ikke frikadellerne for små, da de let bliver for tørre efter stegning.

Få kartoflerne i kog i ca. 15-20 min. Den opbagte sovs kan laves, når alle frikadellerne er næsten færdige, ved at tage fedtet fra panden (alternativt kan bruges 150 gram smør), hælde det i sovsegryden og tilsætte melet under omrøring. Tilsæt derefter mælken i etaper, så sovsen ikke bliver for tynd. Hvis det er nødvendigt tilsæt da svine- eller kalvebouillontil til sovsen. Husk kartoflerne, og server det hele med asier eller andet surt tilbehør.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.