Hakkebøf med bløde løg
Du er her
- Del denne opskrift
- 12404 visninger
- Print denne opskrift
En af de traditonelle danske opskrifter, der bestemt ikke er fedtfattig, men tilgengæld smager herligt især i vinterhalvåret. Denne madopskrift er fra min farmor, sådan som hun lærte mig den, hverken bedre eller værre.
Sæt vand over til kartoflerne, og drys 1 teskefuld salt i vandet. Hvis kartoflerne skal skrælles, bør det gøres nu, alternativt kan de pilles senere. Pil og skær derefter løgene i skiver: Nogen skærer skiverne af det hele løg andre skærer løget midt over først for bedre at kunne styre kniven.
Varm en pande godt op, ilæg smør, og steg derefter løgene til de begynder at karamelisere (bliver brunlige). Mens løgene steger, tages oksekødet ud af pakken, og laves til bøffer på følgende måde: Del bøfferne i otte lige store klumper, lav en rund sammenhængende bold af hver klump, tryk hver klump lidt fladere, og rids dem på overfladen med kniven på kryds og på tværs, giv dem til sidst peber.
Panden med løg fyldes med 3 dl vand, og de koges således af i 2-3 miutter. Vandet filteres gennem en sigte ned i en ovegryde. Sæt atter panden på blusset og tilføj olie, smør eller stegemagarine. Bøfferne steges på hver side i alt 10 minutter.
Imellemtiden hældes mælk og oksebouillon i sovsen, der skal holdes varm lidt over middel. Sovsejævningen tilberedes ved at bruge en lille kop med låg, hvori mel og vand rystes godt sammen. Når væsken i sovsegryden er tæt på at koge hældes jævningen i under hurtig omrøring.
Tilsidst farves sovsen med sovsekulør og tilsmages med salt og peber. Løgene varmes atter op på panden, og lægges henover bøfferne før servering. Husk også kartoflerne. Opskriften kan suppleres med asier, rødbeder, rødkålssalat eller lignende surt.
Tilføj kommentar