Hjemmelavet chokoladeis

Du er her

Gennemsnit: 2 (3 stemmer)
Undefined

Børn i alle aldre elsker hjemmelavet chokoladeis. Mange tror fejlagtigt, at tilberedning af hjemmelavet is er særligt svært at få til at lykkes. Det største problem ved at lave is er selve frysningen, da man skal undgå krystallisering af den overskydende væske.

Et godt råd er at købe en ismaskine, der kan fåes for mellem 400 og 600 kr, og så er chancen jo større for at man får lavet hjemmelavet is noget oftere. Chokoladeisen kan dog også fryses i en alm. fryser, dog kræver det lidt mere opmærksomhed og arbejde.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
1
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1l fløde
1/2 stang vanilie
7 æggeblommer el. pasturiseret
1 1/2dl sukker
200g god mørk chokolade
Tilberedning: 

Tag en stor gryde med tyk bund eller med tefalbelægning. Hæld fløden i gryden, knæk vaniliestangen og tilsæt den og tilsæt chokoladestykkerne. Lad det koge op, hvorefter der slukkes for varmen og det trækker et par minutter. Imens piskes æggeblommer og sukker til de er luftige og hvide.

Fjern vaniliestangen fra gryden. Derefter hældes grydens indhold op i æggemassen under omrøring. Hæld det hele tilbage i gryden og fortsæt piskningen til massen er tyk og blank. Det må ikke koge på dette tidspunkt. Hæld derfter massen tilbage i en skål og pisk indtil den er afkølet. Læg massen i ismaskinen og følg instruktionerne.

Hvis du anvender fryser, så læg massen i en frossen form f.eks. en rugbrødsform, stil massen i fryseren og tag den op med 15 minutteres mellemrum, fjern den overskydende væske med en ske og rør i massen indtil den er for stiv til længere at kunne omrøres uden brug af mange kræfter.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.