Hollandaisesauce el. hollandaisesovs

Du er her

Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Undefined

Det kræver lidt påpasselighed at lave hollandaisesauce, da for megen varme let får saucen til at skille. Jeg synes personligt, at hollandaisesauce passer fortrinligt til fisk f.eks. kogt torsk

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
30
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
3 æggeblommer
2 spiseskefulde eddike (alm. eddike kan også bruges)
Salt og peber
150 gram smør
4 spiseskefulde vand
Tilberedning: 

Put eddiken i en lille gryde sammen med vand og peber og lad det reducere til ca. 1/3. Smelt smøret ved meget svag varme i en lille gryde, og lad det køle lidt af igen. Pisk de 3 æggeblommer i en metalskål eller en lille kasserolle, der senere kan stå i vandbad.

Når æggeblommerne er grundigt pisket, så stilles metalskålen i vandbadet, og eddikefonden hældes stille og roligt i under fortsat omrøring. Sovsen kan stadig blive for varm, derfor er det vigtigt hele tiden at røre godt og evt. tage skålen af vandbadet, hvis sovsen ser ud til at øge temperaturen for meget.

Hæld så smøret i langsomt, mens du pisker rundt. Hvis saucen skiller, så kan den reddes, ved at piske endnu en æggeblomme og hælde den langsomt i den uheldige sauce.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.