Hvidvinsdampede blåmuslinger

Du er her

Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Undefined

Første gang jeg satte tænderne i hvidvinsdampede muslinger var på en fransk café i det indre København, og det var en udsøgt fornøjelsen. Jeg har fået det siden på andre caféer, men må konstatere at første gang var bedst, som det er med så mange ting...

Forskellen på ingredienserne er egentlig blot en anelse fløde, men det har aldeles stor betydning for, om jeg selv bryder mig om smagen. Opskrifter er kun vejledende, derfor er det op til hver enkelt at afgøre, hvad han/hun ønsker, der skal være i af ingredienser.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
25
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
2 kilo blåmuslinger
1 finthakket skalotteløg
1 finthakket gulerod
Salt og peber
2 skvæt olivenolie
1 fed hvidløg
3 dl tør hvidvin
1/4 liter piskefløde
Tilberedning: 

Vask blåmuslingerne grundigt i koldt vand og skær skægget af. Varm en stor gryde op på middel blus med 2 skvæt olivenolie i. Put skalotteløg og gulerod i først, dernest presses et hvidløg heri, og tilsidst lægges muslingerne i og der tilsættes hvidvin. Læg låg på ca. 4-5 minutter og ryst gryden et par gange undervejs. Tilsæt derefter fløden og smag til med salt og peber. Uåbnede muslinger bør kasseres. Retten serveres med flute.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.