Irsk stuvet lam

Du er her

Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Undefined

Det er lidt besynderligt, at jeg faldt for denne ret, for jeg fik Irish Lamb Stew første gang i Bangkok, Thailand...ikke ligefrem det oplagte sted at spise stuvet lam, men da min mave indimellem var for sart til den stærkt krydrede thailanske mad, så var det en sand fryd at få en dejlig stuvning til afveksling.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
2
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
2 fed finthakket hvidløg
2 store løg
200 gram bacon i tern
800 gram lammekød udskåret i store stykker
Salt og peber
1 spiseskefuld allehånde
6 dl lammefond
4 dl mælk
1 teskefuld sukker
6 gulerødder skåret i tykke skiver
350 gram skrællede kartofler skåret halvt over
En håndfuld frisk timian
1 laurbærblad
2 dl hvidvin
2 dl mel
En håndfuld friskhakket persille
Tilberedning: 

Svits bacon i en stor suppegryde, så fedtet løber af kødet. Smid derefter lammekødet i gryden og brun det. Hak et 1/2 løg og lad det stege med tilsidst.

Put derefter mel i under omrøring. Tilsæt lammefonden, dernæst hvidvin efterfulgt af mælken (hold evt. tilbage på mælken til efter opkogning, så det kan konstateres, hvor meget mere væske der er påkrævet for at få den rigtige konsistens).

Tilsæt sukker, allehånde, laurbærbladet, timian og hvidløg. Lad det simre i ca. 60-70 minutter (indtil kødet er mørt). Tilsæt så kartofler, gulerødder og de resterende løg skåret i store skiver.

Efter 20-25 minutter bør retten være klar til severing drysset med persille på toppen.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.