Kartoffelgratin med pølser

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Denne kartoffelgratin har vi ofte fået uden noget andet til. Det er en hverdagsret, som smager rigtig godt. Det kan minde en smule om svensk pølseret bagt i en ovn, men kartoffelgratin er meget mild i smagen.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
2
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
800 gram kartofler
8 wienerpølser (alternativt kan prøves krydrede pølser)
8 hårdkogte æg
2 dl fløde
Salt og peber
2 knivspidse timian og oregano (også 2 knivspidse)
50 gram smør
1 bakke karse
Tilberedning: 

Sæt en gryde vand over til kartoflerne. Forvarm en ovn til 200 grader. Rens kartoflerne og put dem i det kogende vand i ca. 20 minutter. Køl kartoflerne ned og pil dem. Skær derefter kartoflerne i tykke skiver ligeså pølser og æg. Fløden hældes i en lille skål, hvor det blandes med krydderierne samt rigeligt med salt og peber.

Læg kartofler, pølser og æg i lag i et ovnfast fad. Lad øverste lag være kartoflerne. Hæld derefter skålen med fløde og krydderier udover og fordel smørklatterne. Bag denne kartoffelgratin i ca. 60 minutter. Pynt med karse før servering.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.