Kartoffelmos

Du er her

Gennemsnit: 4 (6 stemmer)
Undefined

Kartoffelmos er ikke særligt svært at lave, og det smager dejligt til f.eks. millionbøf, bøf stroganoff eller en sammenkogt ret med paprikasovs. Her en en traditionel opskrift på kartoffelmos, som bliver ret ren i smagen og dejlig blød og rund.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
35
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 kilo store kartofler
Ca. 2 dl sødmælk
2 spiseskefulde smør
Salt og hvid peber
Tilberedning: 

Sæt vand over til kartoflerne - ingen salt i vandet. Skræl kartoflerne og put dem i det kogende vand. Stik i kartoflerne med et lille spyd eller en lille kniv efter ca. 15 minutter - hvis kartoflen slipper kniven af sig selv, så er de færdige - til kartoffelmos må kartoflerne helst ikke udkoges. Hæld vandet fra på nær det, der kan dække bunden.

Mos kartoflerne med et jern eller undersiden af et tykt drikkeglas/kop. Put smøret og godt med salt og peber i. Tag en håndmixer frem og begynd at røre ved etapevis tilsætning af mælken indtil den ønskede konsistens er opnået.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.