Millionbøf med kartoffelmos

Du er her

Gennemsnit: 4.7 (3 stemmer)
Undefined

Min mor lavede ofte millionbøf til os unger, og det var bestemt et hit, måske fordi millionbøf har et sjovt navn og ikke smager alt for krydret for den barnlige gane. Det er meget simpelt at lave og ikke særlig dyrt.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
50
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 kilo kartofler
2 løg
700 gram hakket oksekød
Salt og peber
1 dl mel og 1 dl vand til sovsejævning
50 gram smør
3/4 liter mælk
Tilberedning: 

Kog kartoflerne uden salt i ca. 15-20 minutter - kartoflerne må ikke udkoges. Når kartoflerne koger, hakkes løgene og svitses derefter i en stor gryde. Når løgene er gennemsigtige, så tag kødet ud af pakken, og læg det i gryden under konstant omrøring (fordeling i millioner stykker).

Når kødet er stegt, hældes 5 dl mælk i samt salt og peber. Kartoflerne tages ud af kog, og smides i en skål, hvor de først moses godt. 50 gram smør tilsættes, og kartoflerne piskes nænsomt med en håndmixer.

Den resterende mælk hældes langsomt i til den rette konsistens er opnået, og kartoffelmosen smages til med salt og peber. Sovsejævningen rystes i en kop med låg, og hældes i sovsen under omrøring. Smag evt. til med salt og peber, hvis det er nødvendigt. Retten serveres med surt til.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.