Paprikasovs el. paprikasauce

Du er her

Gennemsnit: 3.4 (5 stemmer)
Undefined

Paprikasovs er blevet vældig populær de senere år. Det er en sovs, der let at lave, og den passer rigtig godt til kylling eller andet fjerkræ. Efter min mening skal paprikasovs gerne være lidt stærk, så jeg sparer sjældent på paprikaen.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
30
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
2 dl tør hvidvin
2 spiseskefulde hvedemel
1 lille løg
50 gram smør
Salt og hvid peber
4 dl kalvesuppe eller kalveboullion i vand
2 spiseskefulde paprika
Tilberedning: 

Hak løget og svits det i lidt smør indtil løgene er gennemsigtige. Hæld hvidvin ved og lad det reducere 50 %. I en anden gryde smeltes smøret og der drysse mel i under omrøring. Hæld derefter løg- og hvidvinsfon i gryden samt kalvesuppen under fortsat omrøring indtil den ønskede konsistens er opnået. Krydder derefter sovsen med paprika (frisk paprika kan også tilsættes). Smag til med salt og peber.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.