Risengrød

Du er her

Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Undefined

Min far lavede risengrød til os begge hver torsdag aften i hele min barndom. Det har næppe været efter råd fra en diætist, men det var nu engang det eneste han kunne bikse sammen, da vi var overladt til os selv, når mor arbejdede sent i banken hver torsdag.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
45
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
2 1/2 dl ris
2 1/2 dl vand
1 liter mælk
1/2 - 1 teskefuld salt
Kanelsukker (1 spiseskefuld kanel til 2 dl sukker)
Lidt smør
Tilberedning: 

Kog vandet op i en gryde. Kast risene i vandet, og lad dem koge i ca. 5 min. Hæld derefter mælken i samt salt, og skru ned på lavt blus, så mælken ikke brænder på. Rør jævnligt i gryden. Risengrøden er klar efter ca. 35-40 minutter. Server grøden med en smørklat i midten, samt kanelsukker på toppen. Hvidtøl og rød saftevand passer udmærket til risengrød.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.