Roastbeef

Du er her

Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Undefined

Jeg laver som regel roastbeef i en stor gryde fremfor i ovnen, dels fordi det blot er den måde, jeg har lært det på, dels fordi det mig er lettere at få en dejlig skysovs/rødvinssovs bagefter. Det står selvfølgelig enhver frit at tilberede maden, som man vil. Her laves rostbeef med ovnstegte krydrede kartoffelbåde til.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
65
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
Ca. 1 1/2 kg rostbeef
Lidt spæk eller en 150 gram bacon
1 løg
1 æble
3-4 dl vand
Lidt frisk timian
1 glas krydret rødvin
Et skvæt balsamico rødvinseddike
Salt og peber
1 kg kartofler, skrællet (hvis det er nødvendigt)
Krydderiblanding til kartoflerne: Sød chili, rosmarin, salt og peber
1/2 piskefløde
Tilberedning: 

Forvarm ovnen til ca. 200 grader. Tag roastbeef ud af pakken og skyl evt. blod af. Sæt spæk eller bacon fast i snorene, der holder kødet i form.

Drys kødet med lidt friskkværnet peber. Svits nu roastbeefen i en stor gryde med en anelse smør i - løget kan skæres midt over og svitses med. Når din roastbeef er godt brunet, så skær æblet over og tilsæt det sammen med en kvist timian.

Hæld derefter rødvin og balsamico eddike ved og lad det reducere en anelse. Derefter hældes vandet ved, og der skrues ned for blusset og lægges låg på gryden (kødet må ikke koge, men blot simre). Vend roastbeefen ca. hvert 15. minut.

Kartoflerne kommes i et fad eller på en bradepande, og krydderiblandingen tilsættes samt godt med groft salt og friskkværnet peber. Kartoflerne ovnsteges i ca. 50 min. Roastbeefen skal simre i ca. 30-40 minutter til: sikker bliver man ved enten at trykke på kødet og mærke, hvorledes det giver efter - roastbeef skal bestemt være rosa eller rødt i midten, så stegen bør føles halvspændt at trykke på. Alternativt kan der stikkes et stegetermometer i kødet, hvor det står hvor varm den bør være indeni.

Stegen skal desuden hvile i 15 minutter bagefter for at samle væskerne. Roastbeefen stedes til hvile ved at pakke den ind i et stykke staniol, der herefter pakkes ind i et viskestykke, der alligevel skal til vask. Æbler, løg og timian fiskes op af gryden, og sovsen jævnes med fløde. Tilsæt evt. lidt sovsekulør.

Din Roastbeef frigøres fra de snærende bånd og udskæres i tynde skiver og der hældes lidt sovs udover kødet, kartoflerne ligeså. Ønskes tilbehør til roastbeef kan anbefales at ovnstege nogle grøntsager f.eks. tomater, peberfrugter, løg og squash.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.