Stegt flæsk med persillesovs

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

En madopskrift, der næppe kan tænkes mere dansk, er stegt flæsk med persillesovs. Retten er utrolig nem at lave, og særdeles velsmagende med lidt surt til.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
40
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1000 gram flæsk i skiver
1 kilo kartofler
1 dusk persille
Salt og peber
100 gram smør
3/4 liter sød- eller letmælk
150 gram smør
1 dl mel
1 dl madeddike blandet med 1 dl vand
Tilberedning: 

Sæt vand over til kartofler. Bank flæskeskiverne med en kødhammer på et skærebræt. Skyl og hak persille på et andet skærebræt. Gør en stegepande varm på højeste indstilling, når den er tilstrækkelig varm, så smid flæsket på panden - det er aldeles unødvendigt at bruge smør til stegningen.

Krydder med salt og peber undervejs. Mens kødet steger, og kartoflerne koger, smelt da smøret i en sovsegryde ved svag varme. Put derefter mel i og pisk mel og smør sammen. Begynd da langsomt at hælde mælken i sovsegryden under omrøring: hæld lidt mælk i ad gangen, rør godt rundt og vendt til sovsen bliver tyk igen - fortsæt processen indtil sovsen har en god konsistens.

Kom derefter den hakkede persille i sovsegryden og smag til med salt og peber. Slå vandet fra kartoflerne og skræl dem, hvis det er nødvendigt. Bland madeddiken og vandet i en lille skål, isæt en ske og lad skålen sætte på bordet til frivillig afbenyttelse. Er man ikke glad for madeddiken, så kan man sagtens bruge andet surt tilbehør såsom asier, rødbeder eller syltede agurker.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.