Wienerschnitzler

Du er her

Gennemsnit: 4 (1 stemme)
Undefined

Wienerschnitzler bør laves af kalvekød, og jeg kan lide at få grønne ærter, ovnbagte kartoffelskiver og bearnaisesovs til, så der rigtig er krostemning. Hvordan man laver ægte bearnaisesovs kan ses i den pågældende opskrift, så her forudsætter jeg, at det er lavet.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
N/A
Mad klar på: 
45
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
4 store kalvefilter
1 kg kartofler skåret i skiver
En dåse benfrie sild eller ansjoser
Forlavet bearnaisesovs
500 gram fine ærter
3 æg
200 gram rasp
1 skiveskåret citron
Salt og peber
Tilberedning: 

Forvarm ovnen til 225 grader. Når den er klar, så smid kartoflerne derind med salt på og bag dem til de er gyldne og sprøde. Bank kalvefilterne tynde. Tag 2 dybe tallerkerne og 1 flad tallerken. I den ene dybe tallerken slås æggene ud, og i den anden dybe tallerken hældes raspen i som tilsættes lidt salt og peber. Tag nu kalvefileterne en for en, og døb dem først i æggene dernæst i raspen, og henlæg dem på den flade tallerken. Ønsker man et meget tykt lag panering, kan man gentage øvelsen. Derfter steges filterne på panden i 10-12 minutters tid dog afhængigt af tykkelsen på fileterne. Før servering lægges der en citronskive ovenpå fileten. Ovenpå citronskiven lægges 3-4 benfrie sild eller ansjoser og helt på toppen lægges kappers. Ærterne kan varmes i varmt vand - undgå at koge dem. Kartoffel-skiver, sovs, ærter og wienerschnitzlerne serveres samlet.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.