Frankrig

Du er her

Sauce Bearnaise hedder den, fordi den stammer fra kommunen af samme navn i Frankrig. Den er meget nem at lave, bare man er klar over, at æg bliver hårdkogt ved ca. 60 grader. Og det må de ikke her, for så fnugger saucen eller den skiller.

Første gang jeg satte tænderne i hvidvinsdampede muslinger var på en fransk café i det indre København, og det var en udsøgt fornøjelsen. Jeg har fået det siden på andre caféer, men må konstatere at første gang var bedst, som det er med så mange ting...

Ikke overraskende er det gode hakkekød vigtigt i en pariserbøf. Derudover elsker jeg alt det dejlige tilbehør, som nærmest får bøffen til at rødme, på grund af al den opmærksomhed den får.

Som tilbehør til bagte kartofler er hvidløgssmør simpelthen uovertruffen. Desuden kan det bruges til at putte på en saftig engelsk bøf, på brød, og det er ret godt at stege mange typer kød i. Det er også let at lave.

Sorbet er en halvfrossen næsten slushagtig is, der har mange anvendelser. Jeg bruger ofte sorbet mellem retterne for at rense ganen for den forrige ret, så gæsterne er klar til den næste ret med frisk appetit.

Tunmousse er en herlig smagfuld forret, som kan bruges til både hverdag og fest. Mange mennesker tror, at det er meget svært at lave, men det er faktisk ligetil, dog tager det en del køletid før tunmoussen er klar.

Denne suppe er fransk og helt uden kød. Til gengæld smager den rigtig godt og er al ventetiden værd.

Man kan lave champignonsovs på mange måder som pandesauce med fløde i eller som her som en opbagt champignonsovs. Hvilken type champignon der er tale om, er få så vidt underordnet, men det er da ingen skam at prøve andre typer end den mest anvendte hvide champignon.

Bearnaisesauce laves stort set som hollandaisesauce blot tilsætter man estragon i bearnaisesauce. Det er ikke nogen nem opgave at lave bearnaisesauce fra grunden, da den nemt skiller, men lykkedes det er saucen tilgengæld uimodståelige.

Hvidvinsdampet laks med tilhørende pestopasta og rødbede/gulerods råkost. Egen opskrift. Velegnet til hovedret eller frokost.

Subscribe to Frankrig